REAL-EOD

A központi folyóirat címjegyzék kérdései | On the problems of union lists of periodicals

Sz. Németh, Mária (1959) A központi folyóirat címjegyzék kérdései | On the problems of union lists of periodicals. A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának kiadványai (12). Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, Budapest.

[img]
Preview
Text
KIADV_012.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

A tudományos kutatás – mindenekelőtt a természettudományi kutatás – századunkban eddig nem sejtett méreteket öltött. Néhány jellemzője ennek a forradalmi fejlődésnek: a tudományok specializálódása, az alapkutatások fontosságának növekedése, a tudománynak és a termelésnek sokoldalú kapcsolata, továbbá a tudományos kutatómunka közreműködésével az ipari termelés technikájának és technológiájának hatalmas ütemű fejlődése. (...) Ennek a tudományos „forradalomnak" volt egyik következménye, hogy a periodikus művek kiadása az utolsó száz év alatt addig nem sejtett arányokat öltött, elborította a könyvtárak polcait s a kutatók számára szinte lehetetlenné vált nemcsak az egyes cikkek, hanem szakterületük periodikáinak figyelemmel kísérése is.

Item Type: Book
Subjects: Z Bibliography. Library Science. Information Resources / könyvtártudomány > Z719 Libraries (General) / könyvtárak általában
Depositing User: xBálint xEszter
Date Deposited: 18 Mar 2014 13:30
Last Modified: 07 Jan 2021 08:28
URI: http://real-eod.mtak.hu/id/eprint/171

Actions (login required)

Edit Item Edit Item