REAL-EOD

A Gábor Andor-hagyaték (Ms 4456 - Ms 4500)

Marth, Hildegard (1974) A Gábor Andor-hagyaték (Ms 4456 - Ms 4500). A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára Kézirattárának Katalógusai = Catalogi Collectionis Manuscriptorum Bibliothecae Academiae Scientiarum Hungaricae (8). Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, Budapest.

[img]
Preview
Text
KEZIRATKAT_08.pdf

Download (11MB) | Preview

Abstract

Dr. Gábor Magda, aki az elhunyt Gábor Andor és felesége Halpern Olga egyedüli örököse, 1967-ben a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára kézirattárának ajándékozta az író és felesége szellemi hagyatékát képező kézirat- és fényképanyagot. (A hagyaték növedék-naplószáma: 77/1967.) A katalógus I. fejezetének alcsoportjai – melyeket bővebben a tartalomjegyzék szemléltet –, a "Gábor Andor összegyűjtött művei" -nek (Bp., Szépirodalmi Kiadó, 1954–1964.) műfaji felosztását követik. A hagyatékban lévő levelezésanyag egy része csak másolatban maradt meg, a könnyebb áttekinthetőség kedvéért minden esetben megkülönböztettük az autográf, gépírásos eredeti kéziratokat, illetőleg gépírásos másolatokat. Katalógusunk nem csupán az író nyomtatásból már ismert munkásságához nyújt új szempontokat, hanem reméljük, hogy az emigrációs irodalommal foglalkozó kutatóknak is értékes adatokkal szolgál.

Item Type: Book
Subjects: A General Works / általános művek > AC Collections. Series. Collected works / gyűjteményes munkák, sorozatok
A General Works / általános művek > AI Indexes (General) / indexek, mutatók
Z Bibliography. Library Science. Information Resources / könyvtártudomány > Z719 Libraries (General) / könyvtárak általában
Depositing User: Erika Bilicsi
Date Deposited: 27 Feb 2014 09:22
Last Modified: 07 Jan 2021 10:20
URI: http://real-eod.mtak.hu/id/eprint/90

Actions (login required)

Edit Item Edit Item