REAL-EOD

Stein Aurél és hagyatéka | Sir Aurél Stein and his legacy

Rásonyi, László (1960) Stein Aurél és hagyatéka | Sir Aurél Stein and his legacy. A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának kiadványai (18). Akadémiai Kiadó, Budapest.

[img]
Preview
Text
KIADV_018.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

„Minden könyvemet (azoktól eltekintve, amelyek a következő szakasz-ban meg vannak határozva) a Magyar Tudományos Akadémiának adom, hogy csatolja azokat könyvtárához, mint jelét hálás megemlékezésemnek a segítségért, amelyet onnan kaptam, mint diák – és a buzdításért, melyet nekem, mint tagjának az Akadémia nyújtott." Stein Aurél végrendeletének ezen szakasza értelmében – hosszadalmas jogi és adminisztrációs procedúra után végre 1957 márciusában megérkeztek a hagyatékot tartalmazó ládák az Akadémiára. Ez az 51 ládát megtöltő anyag a nagylelkű adománynak a második része volt. Stein Aurél könyvtárának az a része, amelyet ő nélkülözni tudott, – 1154 db. könyv és különlenyomat – már 1924-ben megérkezett az Akadémia Könyvtárába, s ezenkívül minden művének egy példányát mindjárt a megjelenés után megküldötte.

Item Type: Book
Subjects: A General Works / általános művek > AC Collections. Series. Collected works / gyűjteményes munkák, sorozatok
Z Bibliography. Library Science. Information Resources / könyvtártudomány > Z719 Libraries (General) / könyvtárak általában
Depositing User: xBálint xEszter
Date Deposited: 17 Mar 2014 09:13
Last Modified: 07 Jan 2021 08:24
URI: http://real-eod.mtak.hu/id/eprint/165

Actions (login required)

Edit Item Edit Item